ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПідприємствам піднімуть ціни на газ

Підприємствам піднімуть ціни на газ

Газ для промисловості з березня подорожчає на 56%. Це пов'язано з курсовими коливаннями гривні до долара, а також розрахунками НАК «Нафтогаз України».

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, вирішила підвищити граничну ціну на газ для промислових споживачів з 1 березня 2015 року. Вона зросте на 56% - до 8,9 тис. грн за тис. куб. м. Відповідне рішення комісія прийняла на відкритому засіданні

У НКРЕКП відзначили, що підвищення граничної ціни на газ для промисловості ґрунтується на курсових коливаннях гривні до долара, а також розрахунках НАК «Нафтогаз України».
 
Разом з тим, у Нацкомісії поінформували, що «Нафтогаз» пропонував встановити граничну ціну на газ для промисловості в розмірі 11 тис. 100 грн за тис. куб. м, проте Комісія встановила мінімально можливу у поточних умовах ціну на газ, реструктуризувавши частину витрат «Нафтогазу».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», понижуючий коефіцієнт, що застосовується до базової вартості електроенергії для населення при її споживанні вночі та обліку двозонним лічильником, скориговано з 0,7 до 0,5.

 

 
Коментарі (0)