ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВночі населення зможе користуватися світлом вдвічі дешевше

Вночі населення зможе користуватися світлом вдвічі дешевше

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг встановила понижувальний коефіцієнт до базової вартості світла для населення в 0,5.

Понижувальний коефіцієнт, який застосовується до базової вартості електроенергії для населення при її споживанні вночі й обліку двухзонним лічильником, скориговано з 0,7 до 0,5.

Відповідне рішення ухвалила в четвер Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг.
 
Комісія розраховує таким чином стимулювати населення використовувати електроенергію в нічний час і досягнути зниження пікового споживання вранці та ввечері.
 
Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила підвищення тарифів на електроенергію для населення, яке пройде у 5 етапів.
 
Зокрема, до квітня 2017 року тарифи мають зрости в 3,5 рази, досягнувши середньозваженого рівня 122,83 коп. за кВ-год.
 
Сьогодні середньозважений рівень тарифу для населення становить 35,58 коп. за кВ-год.
 
Коментарі (1)
Sergiy
27 Лютого 2015 p. 08:54
Якщо в тарифі є відповідна інвестскладова на встановлення двохзонних ел.лічильників -вірю. Якщо немає, то це черговий лозунг або викачка коштів з населення ,або сім кол пекла при встановленні самостійно споживачем.