ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПідприємство Ахметова може отримати газ за 50% вартості

Підприємство Ахметова може отримати газ за 50% вартості

У Мінпаливенерго пояснили плани суспільною необхідністю.

В уряді з'явився проєкт постанови про знижку в ціні на газ винятково для Луганської ТЕС. Вона належить до групи компаній ДТЕК Ріната Ахметова. Проєкт підписав міністр палива та енергетики Ігор Насалик. Він виправдовує таку пропозицію необхідністю забезпечити електрику для підконтрольної Луганщини. Деякі знавці ринку кажуть, ДТЕК знав, на що йде, коли купував теплоелектростанцію і не повинен перекладати свої проблеми на плечі держави, а отже платників податків.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.

Журналіст Юрій Ніколов демонструє документ, який свідчить - уряду пропонують надати майже 50-відсоткову знижку для великої приватної компанії. Донедавна на Луганську ТЕС вугілля завозили з Ростовської області Росії. Але росіяни потоки перекрили. Україна ж не добудувала залізничну гілку, щоб підвозити вугілля. Тож єдина і дорога альтерантива - спалювати газ. Щоб убезпечити ДТЕК від збитків, міністр пропонує десятки мільйонів витрат перекласти на державний "Нафтогаз".

Представник президента в уряді, експерт з енергетики Андрій Герус вважає, що держава не повинна бути аж такою лояльною до однієї приватної компанії.

"Якшо компанія взяла на себе ризик, інвестувала кошти в Ростовську область, в РФ, викупила в приватну власність, то вона має нести відповідальність, забезпечувати електроенергією", - говорить Герус.

Заміною Луганській ТЕС, яка розташована в сірій зоні, могла би бути Кремінська підстанція, на півночі Луганщини.

 

 
Коментарі (0)