ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Підприємство групи Нафтогаз долучиться до управління майном Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ

Підприємство групи Нафтогаз долучиться до управління майном Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ

Підприємство групи Нафтогаз – ТОВ «Нафтогаз Тепло» – долучається до управління майном Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ, які забезпечують теплом відповідні міста Львівської області
Підприємство групи Нафтогаз – ТОВ «Нафтогаз Тепло» – долучається до управління майном Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ, які забезпечують теплом відповідні міста Львівської області.
 
Про це повідомила пресслужба компанії.
 
У містах Новояворівськ та Новий Розділ, в яких проживає майже 60 тисяч мешканців, через безгосподарність приватного управителя майном ТЕЦ, ПП «Гарант Енерго М», опалювальний сезон досі не розпочався.
 
У минулому році Гарант Енерго М отримав ТЕЦ в управління від Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Під управлінням Гарант Енерго М обидві ТЕЦ за минулий опалювальний сезон наростили заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» та АТ «Укртрансгаз» за використаний газ та послуги з його транспортування на 400 млн грн. Загальна заборгованість ТЕЦ перед підприємствами групи Нафтогаз на сьогодні становить майже 800 млн грн.
 
За такої динаміки в опалювальному сезоні 2019-2020 років приріст заборгованості перед групою Нафтогаз може скласти 0,7 – 1,0 млрд грн. Не бажаючи наражати міста Новояворівськ та Новий Розділ на ризики техногенної катастрофи через безгосподарність приватного управителя, уряд та Нафтогаз розробили план заходів, який дозволить повернути тепло в оселі мешканців цих міст. Це також дозволить припинити зловживання, що призвели до надзвичайної ситуації, накопичення заборгованості не лише за газ, а й із заробітної плати працівникам ТЕЦ у розмірі понад 11 млн грн.
 
Нагадаємо, на цьому тижні, через відсутність опалення у місті Новий Розділ Львівської області школярі пішли на вимушені канікули.
 
Схожа ситуація і у Новояворівську. Температура в приміщеннях там вже опустилась подекуди нижче 10 градусів. 
 
В дитячих садочках працюють тільки об'єднані групи, приміщення обігрівають електричними камінами. 
 
Через загрозу зриву опалювального сезону в області оголосили надзвичайну ситуацію.  
 
Коментарі (0)