ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГПідвищення комунальних тарифів загрожує країні революцією

Підвищення комунальних тарифів загрожує країні революцією

Приведення вартості ЖКП до економічно обґрунтованого рівня означає її підвищення. А це у свою чергу може призвести до суттєвого соціального вибуху, оскільки більшість громадян не в змозі сплачувати реальну вартість послуг.

В Україні приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня може спричинити соціальний вибух. Таку думку висловив колишній міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко в ефірі «Ера-FM».

«60 відсотків наших доходів вимиваються і йдуть на їжу. Нічого не лишається на комуналку. Люди не в змозі платити реальні тарифи... Влада буде все робити, щоби за рахунок державного бюджету покривати різницю. Бо реальне приведення тарифів до собівартості – це одразу революція, як мінімум – соціальний вибух», - сказав Кучеренко.


Читайте також: Полювання на підвищення тарифів у дії

Він наголосив, що у цьому контексті вкрай негативною є роль монополій на ринку ЖКП України.

«Сьогодні, на жаль, країна стала повністю залежати від монополій. Вони нерегульовані. Не ми диктуємо монополіям, а монополії диктують нам. Там годуються 2-3% населення, ми всі ці прізвища знаємо, можемо читати їхні прізвища у Forbes», - зазначив Кучеренко.

Як повідомляла раніше «Україна Комунальна», в окремих населених пунктах у 7 областях місцева влада істотно підвищили комунальні тарифи. Регіони змушені перевірити обґрунтованість підвищених тарифів. На початку серпня про зміну тарифів на житлово-комунальні послуги повідомили Рада міністрів АР Крим, Дніпропетровська, Київська, Полтавська, Сумська, Харківська та Черкаська обласні державні адміністрації. Інші обласні, Севастопольська та Київська міські державні адміністрації зазначили, що тарифи не переглядалися.

І вже 15 серпня Віце-прем'єр Олександр Вілкул назвав населені пункти, де вдалося скасувати підвищення тарифів на ЖКП. За словами держчиновника, таких налічується два десятки.

 

 
Коментарі (1)
Иван Смольный1
18 Серпня 2013 p. 00:50
Ой, не делайте мне смешно. Какой выбух? Какая революция?