ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГПідвищення соціальних виплат вплине на розмір субсидій

Підвищення соціальних виплат вплине на розмір субсидій

Підвищення соціальних стандартів, яке від сьогодні набуває чинності, вплине на розмір субсидій, які призначатимуться на наступний опалювальний сезон - 2016-2017 років. Відповідні зміни не торкнуться житлових субсидій, оформлених на нинішній зимовий період

Підвищення соціальних виплат, заплановане урядом з 1 вересня 2015 року, не вплине на розмір житлових субсидій, які призначаються громадянам на опалювальний сезон 2015-2016 років. Про це заявив Міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

«Субсидії на опалювальний сезон 2015-2016 років на сьогодні призначені вже 2 мільйонам 600 тисячам родин. База для визначення розміру субсидій – це доходи громадян за 2014 рік або за перше півріччя 2015 року – кому як вигідно», - зазначив Павло Розенко.
 
Міністр пояснив, що ця субсидія вже призначена на рік: «Таким чином, підвищення соціальних стандартів, підвищення розміру мінімальних пенсій, зарплат стосуватиметься наступного періоду призначення субсидій – на 2016-2017 років».
 
Міністр закликав громадян активніше звертатися за оформленням субсидій, які полегшать тягар сплати підвищених тарифів на житлово-комунальні послуги і вартості енергоносіїв.
 
Зазначимо, з 1 вересня 2015 року всі соціальні стандарти зростають у середньому на 13%. Загалом, внаслідок збільшення прожиткового мінімуму, виростуть понад 80 видів соціальних виплат, допомог, компенсацій, стипендій тощо для більше 12,5 млн громадян.
 
 
Від сьогодні прожитковий мінімум на одну особу буде становити 1330 грн, для дітей до 6 років – 1167 грн, для дітей віком від 6 до 18 років - 1455 грн, для працездатних осіб (що дорівнює мінімальній заробітній платі) - 1378 грн, для непрацездатних осіб (що дорівнює мінімальній пенсії) - 1074 грн.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», однією з проблем гальмування процесу надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг влада вважає недотримання підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги, п’ятиденного терміну надання відповіді на запити соціальних служб. Це, на думку чиновників, затримує процедуру оформлення субсидій.
 
Коментарі (0)