ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПідвищення тарифу на транспортування електроенергії не змінить тариф для населення

Підвищення тарифу на транспортування електроенергії не змінить тариф для населення

Підвищення тарифу на транспортування електроенергії на 5,2% за рішенням НКРЕКУ від 7 серпня 2018 року на вартість електрики для населення, можливо, не вплине

Підвищення тарифу на транспортування електроенергії на 5,2% за рішенням НКРЕКУ від 7 серпня 2018 року на вартість електрики для населення, можливо, не вплине.

Таку думку кореспонденту ГолосUA висловив експерт з енергетичних питань Валентин Землянський.

«Транспортування електроенергії безпосередньо відношення до тарифу для споживачів не має», - сказав експерт.

У той же час, В. Землянський додав, що якщо буде прийнято відповідне рішення Комісії, то після подорожчання транспортування електроенергії піднімуть тарифи і для населення.

«Якщо буде відповідне рішення НКРЕКУ», - сказав він.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг 7 серпня 2018 року вирішила схвалити підвищення середньорічних тарифів на передачу електроенергії по мережах компанії-оператора Укренерго, повідомляє прес-служба НКРЕКУ.

Ціни підвищать на 1,5% і введуть в 2018 році. Причиною зростання тарифів стало збільшення витрат на зарплату.

Також повідомляється, що 1 жовтня 2018 року тариф на транспортування електроенергії буде збільшено на 5,2% (5,4 копійки за кВт-годину). До слова, Укртелеком звернувся в Національну комісію, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації, з проханням про підвищення граничних тарифів на фіксовану телефонію на 14% з 1 листопада.

 

 
Коментарі (0)