ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПідвищення тарифів на газ неминуче

Підвищення тарифів на газ неминуче

На думку експертів відтягувати підвищення тарифів на газ для населення постійно неможливо, тому вже найближчим часом відбудеться підвищення. Окрім того, питання підвищення тарифів може мати і політичне підгрунтя.

Питання про підвищення цін на газ для населення України стає дедалі актуальнішим. Про це заявив експерт з питань енергетики Володимир Саприкін «Gazeta.ua».

«Підвищення цін не уникнути, на жаль. Це питання болюче, і пов'язане, безумовно, з виборами 2015-го. Але нескінченно відтягувати підвищення цін неможливо. Наприклад, по Києву відбувається постійне зменшення подачі газу «Київобленерго». Сама держава затримала компанії виплату близько 2 мільярдів гривень за компенсацію різниці між цінами на газ», - сказав пан Саприкін.

За його словами, запровадження енергоощадних технологій потребуватиме тривалого часу.

«Енергозбереження - це, звичайно, добре. І можна все-таки зменшити собівартість, наприклад, при виробництві тепла, гарячої води. Але для цього потрібні мільярди гривень інвестицій протягом 10, а можливо 15 років. Сьогодні необхідно провести реформу, щоб платили за газ вчасно, в повному обсязі, в тому числі держава», - зазначив Володимир Саприкін.

За даними джерела видання у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості, Кабінет Міністрів у квітні 2014 року по закінченні опалювального сезону розгляне питання підвищення ціни на газ для населення і підприємств комунальної теплоенергетики.

 
Коментарі (0)