ГоловнаПублікаціїТарифи ЖКГПідвищення тарифів на ЖКП непосильне для українців - опитування

Підвищення тарифів на ЖКП непосильне для українців - опитування

Хвиля підвищень тарифів на житлово-комунальні послуги сильно вдарила по кишені українців. Більшість стверджує, що ледь знаходить кошти на оплату рахунків.

Тарифи на житлово-комунальні послуги для українців стрімко зростають. Як повідомлялося,  з 1 травня майже на 60% підвищили тарифи на газ для потреб населення. З 1 липня українці в середньому на 40% мають більше платити за опалення і гарячу воду, на 50% - за холодне водопостачання та водовідведення, тарифи на електроенергію, в залежності від обсягу споживання зросли на 10-40%.

«Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів, чи суттєво такі підвищення  вдарили по їхній кишені.

Відповідне опитування проводилося на шпальтах інформаційного агентства у період з 11 по 18 серпня ц.р.

За його результатами виявилося, що більшість респондентів, 82%, ледь зводять кінці з кінцями. Так, 56% з них ствердили, що з кожним підвищенням тарифів на ЖКП їм стає важче знаходити кошти на оплату, решта, 25%, зауважили, що якщо  вартість ЖКП буде зростати і в подальшому, то вони припинять сплачувати рахунки. При цьому цікаво, що 19% опитаних не відчули підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги: 17% з них відповіли, що для них такі підвищення несуттєві, ще 2%  пояснили, що скористалися субсидією.

 
Коментарі (0)