ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПідвищення тарифів спровокувало харків'ян до несплати

Підвищення тарифів спровокувало харків'ян до несплати

Після підвищення квартирної плати, за житлові послуги розраховуються лише 80% харків'ян

У Департаменті житлового господарства міської ради Харкова порахували, що з початку року послуги, що формують квартирну плату, оплатили 78,4% побутових споживачів. «В цілому динаміка позитивна. Ми сподіваємося, до кінця року вийти на показник більше 90%», - заявив директор Департаменту Роман Нехорошков. Він також уточнив, що тариф на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій в середньому по місту на квадратний метр становить 1,8 грн з ПДВ.

Нагадаємо, рішення про підвищення вартості житлових послуг виконком Харківської міськради ухвалив у грудні минулого року. Таким чином, з 1 січня 2012 року вартість 11 послуг з утримання будинків та прибудинкових територій, що перебувають у комунальній власності, зросла на 65%. При цьому Харків перейшов на побудинкове нарахування квартирної плати. Тоді директор Департаменту економіки та комунального майна міськради Михайло Фатєєв повідомляв, що мінімальна квартплата, вирахувана для кожного будинку окремо, становила 0,79 грн за квадратний метр, а максимальна - 2,99 грн.

Проте вже в кінці січня мер Харкова Геннадій Кернес заявив про те, що в місті буде проведено перерахунок, в результаті якого вартість житлових послуг знизиться на третину. При цьому в міськраді очікували тимчасового погіршення платіжної дисципліни.

Причиною перегляду квартплати в Харкові стали збитки КП «Жилкомсервіс», що надає житлові послуги. За підсумками 2011 року вони склали майже 55 млн грн. Негативні фінансові показники підприємства пояснюються економічно необгрунтованими тарифами.

Джерело:city.kharkov.ua

 
Коментарі (0)