ГоловнаКоментаріТранспортПідвищення залізничних тарифів не уникнути

Підвищення залізничних тарифів не уникнути

Мінінфраструктури наполягає на підвищенні залізничних тарифів в обмін на прозорість витрачання коштів. Відповідний захід необхідний для оновлення основних фондів компанії, з яких понад 90% зношені.

Мінінфраструктури наполягає на підвищенні залізничних тарифів, в той же час готове надати бізнесу прозору інформацію про витрачання коштів залізничними дорогами. Про це повідомив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає «Інтерфакс-Україна».

«Я цілий рік обговорював питання підвищення тарифів з бізнесом. У лютому ми зробили одне підвищення, плануємо підвищення в 2016 році. У той же час ми готові надати бізнесу повний контроль над тим, як використовуються гроші. Ми відкрили інформацію щодо закупівель, фінансовий план «Укрзалізниці» - все відкрили. Контролюйте. Є проблема – бийте палицею по голові», - сказав він.

За словами пана Пивоварського, підвищення тарифів «Укрзалізниці» необхідне для оновлення основних фондів, понад 90% яких повністю зношені.

«Зараз це – основна проблема компанії», - запевнив він.

Читайте також: Тарифи на проїзд в швидкісних поїздах можуть вирости

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Укрзалізниця» анонсувала підвищення вартості залізничних квитків на 30%. Втім, залізничники поспішили заспокоїти українців, пояснивши, що здорожчання відбуватиметься у два етапи – у квітні та липні.

«Ми заклали у фінплані підвищення в два етапи: по 15% з 1 квітня та з 1 липня 2016 року, в цілому на 30%. У цьому році нас не підтримали в такому проханні. Це навіть не підвищення, це індексація тарифів», - повідомив в.о. заступника генерального директора ПАТ «Укрзалізниця» Ігор Бреус.

Окрім того, чиновник наголосив на необхідності монетизації відшкодувань за перевезення громадян пільгових категорій, адже такі перевезення, за словами залізничників, наносять збитки «Укрзалізниці».

Проте українці вважають підвищення проїзду у поїздах – зловживанням монопольним становищем з боку «Укрзалізниці». Згідно з результатами опитування, так вважає 56% респондентів.
 

 
Коментарі (0)