ГоловнаНовини ЖКГТранспортПідвищення залізничних тарифів потребує узгодження з бізнесом

Підвищення залізничних тарифів потребує узгодження з бізнесом

Мінінфраструктури і бізнес мають у ході обговорень, дійти до балансу інтересів щодо підвищення залізничних тарифів. Потрібно провести велику кількість розрахунків, перш ніж видати остаточний вердикт.

Міністерство інфраструктури і бізнес мають знайти баланс інтересів у питанні підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення. Про це заявив заступник Міністра економічного розвитку Руслан Корж, передає УНІАН.

«Діалог між профільним Міністерством і бізнесом має відбутися. Я впевнений, що ми цей баланс (інтересів – ред.) знайдемо, але нам доведеться по кожній з галузей, по кожній категорії вантажів проводити нараду і аргументовано приходити до спільного розуміння», - сказав він.

За словами чиновника, зараз ще не завершено вивчення наслідків, які матиме на економіку України заплановане Мінінфраструктури з 1 січня 2016 року підвищення залізничних тарифів.

«Ми маємо зрозуміти, як зміниться обсяг транспортування після зміни тарифів. Чи зможемо ми користуватися транзитним потенціалом країни. Все це робиться в рамках цього міжгалузевого діалогу і глибокого аналізу по кожному з видів вантажів», - пояснив Руслан Корж.

Також він зазначив, що наказ Мінінфраструктури включає в себе не лише питання підвищення тарифів, але і введення нової нормативної бази. А тому необхідно провести велику кількість розрахунків, перш ніж видати остаточний вердикт.

Окрім того пан Корж додав, що зміни тарифів мають супроводжуватися і реформою самої «Укрзалізниці» та підвищенням ефективності її операційних витрат.

Нагадаємо, підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення стане катастрофою для будівельної галузі. Конфедерація будівельників має намір вимагати прозорого принципу формування тарифів. «Укрзалізницю» закликають вирішити свої фінансові проблеми.

 
Коментарі (0)