ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійПідземні переходи в Україні стануть безпечнішими

Підземні переходи в Україні стануть безпечнішими

Мінрегіонбуд України, ввів норму з проектування розділових поручнів на сходах підземних переходів при будівництві або реконструкції вулиць і доріг

Мінрегіонбуд України, ввів норму з проектування розділових поручнів на сходах підземних переходів при будівництві або реконструкції вулиць і доріг для організації безпечного руху пішоходів на вхід і вихід.

Підземні переходи в Україні будуть проектувати по-новому

Відповідна норма міститься в новому ДБН В.2.3-5: 2018 «Вулиці і дороги населених пунктів» та вступає в силу з 1 вересня 2018 року.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Фасебоок.

«ДБН - це безпека і комфорт людей, тому в нових державних будівельних нормах по вулиць і доріг ми прописали норму про необхідність проектувати на сходах підземних переходів розділові поручні для пішоходів. Це дозволить упорядкувати потоки людей на вхід і вихід, мінімізує можливі стики і тисняви, особливо при якій несприятливої ​​або надзвичайної ситуації, створить умови для безпечного руху», - сказав він.

За словами Парцхаладзе, впровадження такої зміни підвищить безпеку руху пішоходів та зручність пересування, особливо для літніх людей і в зимовий період.

ДБН В.2.3-5: 2018 «Вулиці і дороги населених пунктів» розроблений на заміну аналогічного ДБН 2001 року.

 

 
Коментарі (0)