ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПенсіонерам хочуть автоматично нараховувати субсидії

Пенсіонерам хочуть автоматично нараховувати субсидії

Під куполом Верховної Ради зареєстрували законопроект, який передбачає запровадження автоматичного нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2676 «Про житлово-комунальні послуги». Даний документ передбачає автоматичне нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам.

Відповідний законопроект пропонує зобов’язати територіальні органи праці та соціального захисту населення власноруч та в автоматичному режимі розраховувати, призначати та надавати пенсіонерам та інвалідам житлові субсидії.
 
«Проект Закону підготовлено з метою спрощення процедури оформлення пенсіонерами та інвалідами субсидії субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Зазначимо, у квітні українці почали отримувати бланки заяв на отримання субсидії та спрощені декларації про доходи. Водночас у документах попередили, що у разі невірного заповнення декларації, необхідно буде сплатити штраф у подвійному розмірі надміру перерахованої (виплаченої) суми житлової субсидії.
 
«Проте пояснення щодо заповнення нових для українців бланків ніхто не надав. Тож українці мають два виходи: або тимчасово утримуватися від субсидій та платити за підвищеними тарифами, або заповнювати декларацію разом з працівниками територіальних відділень Міністерства соціальної політики України. Критично вказана ситуація зачіпає пенсіонерів та інвалідів, як найбільшу за чисельністю категорію населення, яка потребує субсидій на оплату житлово-комунальних послуг», – йдеться в повідомленні.
 
До речі, читайте роз’яснення столичної влади – Як заповнити документи на субсидію.
 
Коментарі (0)