ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПенсіонерам від 75 введуть щомісячну надбавку до пенсій

Пенсіонерам від 75 введуть щомісячну надбавку до пенсій

Понад мільйон пенсіонерів, яким виповнилося 75 років, щомісяця зможуть отримувати надбавку до пенсії.

 

“Ми розробили нові соціальні ініціативи… Для більш ніж одного мільйона пенсіонерів, яким виповнилося 75 років, ми хочемо також встановити щомісячну надбавку до пенсій… Близько 500 грн”, – сказала Лазебна.

Дата індексації пенсій – повинна бути визначена в законодавстві. За словами Лазебної, громадянам, які мають понад 40 років стажу, але які отримують маленькі пенсії. Про це повідомляє міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Вона додала, що міністерство хоче дозволити виходити достроково на пенсію батькам, які доглядають за дітьми з рідкісними хворобами і не мають достатнього страхового стажу.

Нагадаємо, в травні почалася індексація пенсій. Так, 8,4 млн пенсіонерів проіндексують на 11% розміри пенсій. Також до 2100 грн підвищено мінімальний розмір пенсії особам, страховий стаж яких становить 30 років у жінок і 35 років у чоловіків.

В Україні проіндексують пенсії ще двічі в 2020-му. Підвищення мінімальної пенсії складе 131 грн, однак його розіб’ють на два етапи. Перший відбудеться 1 липня 2020 р., тоді виплату збільшать з 1638 до 1712 грн. Одночасно збільшиться і максимальна пенсія.

Пенсійний фонд України оприлюднив дані про середній розмір виплат різним категоріям пенсіонерів станом на 1 квітня 2020 року. Середній розмір виплати для 11,3 млн пенсіонерів склав 3170,14 гривень.

 

 
Коментарі (0)