ГоловнаНовини ЖКГПодіїПенсіонери віком від 70 до 75 років отримають доплати по 300 гривень

Пенсіонери віком від 70 до 75 років отримають доплати по 300 гривень

Щомісячна компенсаційна виплата особам, які досягли віку 70 років після 1 жовтня 2022 р встановлюється і виплачується з дати досягнення ними зазначеного віку
Мінсоцполітики підготувало проект постанови Кабінету міністрів про щомісячну компенсаційної виплати по 300 гривень пенсіонерам у віці від 70 до 75 років. Планується розпочати виплати з 1 жовтня 2022 року.
 
Про це повідомила пресслужба Пенсійного Фонду України.
 
"Щомісячна компенсаційна виплата особам, які досягли віку 70 років після 1 жовтня 2022 р встановлюється і виплачується з дати досягнення ними зазначеного віку", - йдеться в документі.
 
Також планується щорічна індексація таких доплат пенсіонерам. Документом передбачено, що починаючи з 2023 року розмір щомісячної компенсаційної виплати щорічно з 1 березня підвищується на коефіцієнт збільшення, який визначається Кабінетом Міністрів України з одночасним визначенням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати.
 
Кожен наступний перерахунок в зв'язку зі збільшенням щомісячної компенсаційної виплати проводиться з урахуванням збільшеного в попередні роки розміру щомісячної компенсаційної виплати.
 

Нагадаємо, з 1 жовтня 2021 року розпочнеться виплата до 400 грн особам, яким виповнилося від 75 до 80 років. Раніше планувалося, що виплати почнуться з 1 липня, проте уряд вирішив відкласти виплати на кінець року. 

 
Коментарі (0)