ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПенсіонерів чекає 5-етапне підвищення пенсій

Пенсіонерів чекає 5-етапне підвищення пенсій

У наступному, 2021 році, літніх громадян України, які перебувають на пенсійному забезпеченні, очікує збільшення їх доходів, яке пройде в 5 етапів

У наступному, 2021 році, літніх громадян України, які перебувають на пенсійному забезпеченні, очікує збільшення їх доходів, яке пройде в 5 етапів.

Про це журналісти дізналися із заяви Центру громадського моніторингу та контролю, опублікованого 14 жовтня.

1-й етап. Стартує в січні місяці. До цього часу мінімальна заробітна плата досягне 6 тис. Грн. Відповідно мінімальне пенсійне забезпечення теж виросте з 2 тис. 100 грн до 2 тис. 400 грн. У Центрі моніторингу та контролю нагадують, що цю суму українські пенсіонери будуть отримувати з 65 років.

2-й етап. Березень місяць - щорічна індексація пенсій. Коефіцієнт дізнаємося лише в лютому. У поточному році він був 11 відсотків.

3-й етап. Квітень місяць. Відбудеться перерахунок виплат пенсіонерам, які працюють. Пенсійний фонд зарахує стаж роботи і підвищення заробітних плат. Відповідно збільшаться пенсії.

4-й етап. Місяць не називається. За п'ятсот гривень отримають усі громадяни, яким виповнилося 80 років.

5-й етап. Грудень місяць. Відбудеться перерахунок мінімальної пенсії. Вона буде не 1854 гривні, як зараз, а 1934 гривні.

Нагадаємо, провідні економісти України заявляють, що якщо економічний застій в Україні триватиме, в найближчі роки громадяни країни втратять п'ятої частини своїх пенсій. Відбудеться це через істотне знищення купівельної спроможності.

Також раніше ми писали про те, що в Україні понад 5 мільйонів пенсіонерів можуть залишитися без пенсії, оскільки не всі українці за потрібне чином платять внески до Пенсійного Фонду держави.

 

 
Коментарі (0)