ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПеред «Нафтогазом» зачинили двері валютного ринку країни

Перед «Нафтогазом» зачинили двері валютного ринку країни

«Нафтогаз» більше не буде тиснути на валютний ринок країни. МВФ дозволив НБУ безпосередньо продавати валюту українському монополісту, необхідну для оплати реверсного газу.

Міжнародний валютний фонд дозволив Національному банку України безпосередньо продавати валюту НАК «Нафтогазу», необхідну для оплати реверсного газу. Про це в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» повідомила глава НБУ Валерія Гонтарєва.

«Національний банк поки що більше не буде зобов'язаний купувати валюту. Крім того, ми вивели з ринку НАК «Нафтогаз України». Цього місяця НАК купуватиме валюту для оплати газу, отриманого по реверсу, безпосередньо у Національного банку... Ми змогли переконати МВФ в цьому», - сказала вона.

Також пані Гонтарєва зазначила, що вивівши з ринку найбільшого імпортера, «нашому ринку стало значно легше дихати, оскільки на нього не тисне великий попит».

«Ми вже продали компанії валюти на 270 млн дол..(станом на 17 вересня - ред.). І маємо намір продати цього місяця всього близько 426 млн дол.», - додала глава НБУ.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Росія надала пояснення скороченню поставок газу до європейських країн. У «Газпромі» стверджують, що знижують поставки, аби наповнити свої газосховища, але свої зобов'язання виконують, оскільки мова йде про додаткові об'єми.

 
Коментарі (0)