ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПередача ТЕЦ в оренду «Нафтогазу» не найкраще рішення - глава Фонду держмайна

Передача ТЕЦ в оренду «Нафтогазу» не найкраще рішення - глава Фонду держмайна

Держава повинна спробувати продати наявні в його власності теплоелектроцентралі (ТЕЦ) вже до осені цього року, щоб залучити кошти і погасити борги перед НАК "Нафтогаз України".
Глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко заявив, що держава повинна спробувати продати наявні в його власності теплоелектроцентралі (ТЕЦ) вже до осені цього року, щоб залучити кошти і погасити борги перед НАК "Нафтогаз України".
 
За його словами, цей варіант краще передачі їх в оренду "Нафтогазу". Про це він розповів в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.
 
"Ми знаємо, що Коболєв - якісний менеджер і" Нафтогаз "розвиває експертизу, але це треба знову державної компанії вкладати гроші в модернізацію - приблизно 10-15 млрд грн. Тому ми повинні спробувати інший варіант", - сказав він.
 
Сенниченко додав, що аргументів на користь виставлення ТЕЦ на продаж є також надходження заявок потенційних покупців, які знають про наявність у кожної з ТЕЦ по 2-3 млрд грн боргів.
 
"Інвестор купує, модернізує і погашає борги по частинах. Цей варіант краще, тому що в ньому і погашення боргу, і модернізація будуть відбуватися за рахунок приватного інвестора, не держава має це робити", - пояснив глава Фонду.
 

Нагадаємо, ФДМ 4 січня оголосив конкурс з відбору радників з приватизації АТ "Криворізька теплоцентраль", "Херсонська ТЕЦ", "Дніпровська ТЕЦ" і "Одеська ТЕЦ". 

 
Коментарі (0)