ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПереговори з «Газпромом» щодо транзиту можуть поновитися у вересні

Переговори з «Газпромом» щодо транзиту можуть поновитися у вересні

Віце-президент Європейської комісії з Енергетичного союзу Марош Шефчович заявляє, що Росія готова до проведення наступного раунду тристоронніх переговорів з Європейським союзом

Віце-президент Європейської комісії з Енергетичного союзу Марош Шефчович заявляє, що Росія готова до проведення наступного раунду тристоронніх переговорів з Європейським союзом, які почалися після виборів президента, і Україну щодо транзиту російського газу в середині вересня.

Про це він написав у своєму мікроблозі Twitter, передають Українські Новини.

"Міністр енергетики Росії Олександр Новак підтверджує готовність Росії до наступного раунду тристоронніх переговорів у вересні", - написав Марош Шефчович.

Також він додав, що він має намір провести консультації з українською стороною.

Крім того, Марош Шефчович підкреслив, що часу залишилося мало, так як в кінці 2019 року закінчується термін дії поточного контракту з транзиту газу між компанією "Газпром" (Росія) і Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України".

Нагадаємо, на думку співголови Фонду енергетичних стратегій Дмитро Маруніча, після програшу за позовом «Нафтогазу» в 2013 році «Газпром» не буде поставляти газ приватної української компанії ..

«Зараз ситуація таким чином, що« Газпром »не буде поставляти газ приватної української компанії, оскільки знаходиться в апеляційної інстанції і намагається оскаржити рішення Стокгольмського арбітражу в тому числі за позовом про постачання газу в Україну», - сказав експерт.

За словами Марунича, зараз можливе досягнення домовленості про постачання газу при наявності компромісу між «Газпромом» і «Нафтогазом» виключно на адресу «Нафтогазу».

 

 
Коментарі (0)