ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПереходити на електроопалення буде вигідніше

Переходити на електроопалення буде вигідніше

Управління цінової політики НКРЕ розробило проект змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію. Ці заходи здійснюються для підключення електроустановок населення з метою доопалення або переходу на електричне опалення.

Управління цінової політики НКРЕ розробило проект змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію. Метою цього є доопалення об’єктів або переходу на електричне опалення споживачів.

Як повідомили «У.К.» в прес-службі відомства, проект постанови передбачає встановлення коефіцієнта 0,5 до базового рівня тарифу на електроенергію в нічний час у разі застосування двохзонного обліку електроенергії і використання населенням (побутовими споживачами) електричної енергії в період з 1 жовтня по 30 квітня (включно) для збільшення частки електроопалення або переходу на електричне опалення.

Передбачається, що зазначений проект постанови стимулюватиме побутових споживачів застосовувати облік споживання електричної енергії за періодами часу та використовувати електроенергію за зниженим тарифом у нічний період для електроопалення або доопалення.

У разі наявності зауважень та пропозицій, повідомлення слід надсилати на адреси НКРЕ та Держкомпідприємницва до 18.09.2014 у письмовому та/або електронному вигляді.
 
Зауважимо, що з переходом на електроопалення можуть виникнути певні труднощі. Адже, як повідомляла раніше «У.К.», приватні енергокомпанії гальмують енергоефективність. На думку експертів, вони не зацікавлені, щоб вся країна споживала менше енергоресурсів, адже це зменшить їхні доходи.
 
 
Коментарі (0)