ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійПереїзд через греблю ДніпроГЕС залишиться без капремонту

Переїзд через греблю ДніпроГЕС залишиться без капремонту

Цьогоріч жителям Запоріжжя не варто розраховувати на капітальний ремонт автодорожнього переїзду через греблю ДніпроГЕС. Балансоутримувач переконаний – міст у нормальному експлуатаційному стані.

Питання про великий обсяг реконструктивних робіт на автодорожньому переїзді через греблю ДніпроГЕС (м. Запоріжжя) в цьому році не стоїть. Про це заявив журналістам директор філії «Дніпровська ГЕС» ВАТ «Укргідроенерго» Віктор Кучер в ході виїзного засідання Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї.

«Автодорожній переїзд входить у нашу зону експлуатації... Ми провели ретельну експертизу стану проїжджої частини греблі, підготували проект аварійно-відновлювальних робіт: визначили які будуть першочергові ремонтні роботи і які будуть основні реконструктивні роботи. На жаль, зараз питання про великий обсяг реконструктивних робіт не стоїть», - зокрема зазначив директор ДніпроГЕС.
 
За його словами, автодорожній переїзд у нормальному експлуатаційному стані, адже на проїжджій частині греблі проводяться планові ремонтні роботи, а ось до реконструктивних можна буде приступати лише опісля введення в експлуатацію мостів, які б зняли навантаження на автодорожню частину.
 
«Зараз це (автодорожній переїзд через греблю ДніпроГЕС – ред.) єдина артерія в місті Запоріжжі. При великих реконструктивних роботах там буде перекриття руху. Мости введуть в експлуатацію... А поки, до цього моменту, будуть виконуватися роботи необхідні для підтримки нормального стану переїзду» - підкреслив пан Кучер.
 
Нагадаємо, Кабінет Міністрів своїм розпорядженням №2080 передав автодорожній переїзд споруд греблі Дніпровської гідроелектростанції у державну власність в листопаді 2010 року. Раніше, в липні того ж року, Запоріжжя передало автодорожній переїзд по спорудах греблі ДніпроГЕС на баланс енергогенеруючої компанії «Укргідроенерго». 
 
Примітно, в Запоріжжі Дніпро можна перетнути двома маршрутами - через мости Преображенського та ДніпроГЕС. Про капітальний ремонт останнього мова йде вже не перший рік, а ось будівництво мосту через Старе Дніпро в минулому році було частково заморожено.
 
Коментарі (0)