ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійПерейменовані вулиці Бандери та Шухевича у Мукачевому знову змінили назву

Перейменовані вулиці Бандери та Шухевича у Мукачевому знову змінили назву

Перейменовані три місяці тому у рамках декомунізації вулиці Бандери та Шухевичу у Мукачевому знову змінили свою назву. Вчора депутати Мукачівської міськради більшістю голосів перейменували вул. Степана Бандери на вул. Любомира Гузара, а вул.Р. Шухевича
Перейменовані три місяці тому у рамках декомунізації вулиці Бандери та Шухевичу у Мукачевому знову змінили свою назву. Вчора депутати Мукачівської міськради більшістю голосів перейменували вул. Степана Бандери на вул. Любомира Гузара, а вул.Романа Шухевича – на Андрея Шептицького, повідомляє zaxid.net
 
Під час сесії Мукачівської міськради у четвер, 6 липня, депутати змінили назви двох вулиць: Степана Бандери та Романа Шухевича, які отримали свої назви лише 5 квітня після розпорядження голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. Раніше ці вулиці носили імена Ярослава Галана (комуністичний публіцист, вбитий у Львові у 1949 році) та Івана Туряниці (секретар Закарпатського обкому КП(б)У, член ЦК Компартії України).
 
Як повідомляє прес-служба Мукачівської міськради, підставою для таких перейменувань став лист пароха Успенського Собору УГКЦ, декана Мукачева Йосипа Ловски з проханням назвати одну з вулиць міста іменем блаженнішого кардинала Любомира Гузара, який помер 1 червня 2017 року. Натомість з проханням увічнити у топоніміці Мукачевого митрополита УГКЦ Андрея Шептицького звернувся голова МО «Союз Чорнобиль України» Олексій Товчко.
 
У квітні 2017 року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль у рамках декомунізації перейменував три вулиці в Мукачевому. Це рішення Москаль підписав після того, як сплив визначений законом час, протягом якого ці вулиці мали перейменувати депутати Мукачівської міськради. Вулицю Ярослава Галана в Мукачеві було перейменовано на вулицю Степана Бандери, вулицю Іван Туряниці – у вулицю Романа Шухевича, вулицю Івана Локота – у вулицю Володимира Зайця (загиблого бійця АТО).
 
Цього ж дня Мукачівська міськрада проголосувала за перейменування одного з відгалужень вулиці Трудової на тупик Геннадія Москаля.
 
Коментарі (0)