ГоловнаНовини ЖКГПерекладати проблеми ЖКГ на плечі українців – несправедливо

Перекладати проблеми ЖКГ на плечі українців – несправедливо

Житлово-комунальне господарство є основою життєдіяльності суспільства, однією з найважливіших галузей української економіки, адже саме від неї залежить, з одного боку,  якість життя, з іншого -   платоспроможність кожної сім’ї. Тому не справедливо перекладати проблеми ЖКГ на плечі наших громадян, як

Житлово-комунальне господарство є основою життєдіяльності суспільства, однією з найважливіших галузей української економіки, адже саме від неї залежить, з одного боку,  якість життя, з іншого -   платоспроможність кожної сім’ї. Тому не справедливо перекладати проблеми ЖКГ на плечі наших громадян, які сумлінно (95%) сплачують комунальні послуги. Про це в ефірі одного з центральних телеканалів сказав президент УСПП, народний депутат, радник президента України Анатолій Кінах, інформує його прес-служба.
За  словами народного депутата, в галузі ЖКГ накопичилися дуже серйозні проблеми. Знос основних фондів подекуди зашкалює за 60-70%. Тому Україні необхідна чітка системна програма модернізації житлово-комунального комплексу, включаючи систему господарювання, управління, матеріально-технічну базу. Саме це вимагає від уряду Президент України В.Янукович.
«На цим має працювати не лише профільне міністерство, має бути потужна робота економічного, соціального й житлово-комунального блоків уряду. Тарифи на послуги мають бути обґрунтованими, їх зміна не повинна відбуватися вищими темпами, ніж зростання реальних заробітних плат, пенсій і платоспроможності громадян. Якщо це відбувається, значить - політика недосконала», - зауважив А.Кінах.
В той же час, на переконання парламентаря, коли змінюється впродовж року ціна на природний газ, необхідно адекватно міняти об'єми субсидій, показники місцевих й центрального бюджетів, важливо жорстко контролювати фінансові потоки з тим, щоб не допускати масового рівня неплатежів - це ті вимоги, які повинні лежати в основі ефективної діяльності влади.
«Не можна допускати ситуації, коли всі проблеми житлово-комунального господарства списують на наших громадян. Це не державницький підхід, який лише  поглиблюватиме проблеми галузі, збільшуватиме соціально-економічні й суспільно-політичні потрясіння в державі. Має бути системна, комплексна  робота, господарський підхід», - підкреслив А. Кінах.

 
Коментарі (0)