ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПереселенцям з Донбасу допоможуть з утепленням

Переселенцям з Донбасу допоможуть з утепленням

Данія надасть додаткові 1,5 мільйона доларів біженцям Донбасу. Гроші спрямують на «утеплення» – допомогу у ремонті будинків, теплопостачання тощо.

Данія вирішила позачергово виділити 10 млн крон (1,5 млн дол.) для постраждалих від конфлікту на Донбасі. Це пов’язано з погіршенням гуманітарної ситуації на сході України. Надані кошти планують направити на боротьбу з холодом  – допомогу у ремонті будинків, теплопостачання тощо. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС Данії, передає «Європейська правда».

«Хоча мирні домовленості і існують, однак як і раніше страждає цивільне населення. Є нагальна необхідність допомогти тим, хто взимку був змушений покинути свої домівки, щоб вони були в теплі. Йдеться про намети, ліжка, спальні мішки, допомогу у ремонті будинків і теплопостачання» - сказав представник Міністерства розвитку і торгівлі Могенс Єнсен.

Данія зробить свій внесок через Агенство ООН у справах біженців, допомога буде направлена на найбільш вразливі категорії переселенців.
 
У повідомленні йдеться, що в 2014 році Данія вже надавала 10 млн крон на гуманітарні цілі, і що вона є одною з основних країн поряд з Німеччиною, Швецією та Британією, які надають Україні гуманітарну допомогу.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Світовий банк профінансує відновлення автомобільної дороги з Полтави до Харкова. Однак, у міжнародній фінансовій організації вважають неточною ту суму, яку озвучили в «Укравтодорі».
 
Коментарі (0)