ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГПереселенцями зі Сходу займатиметься спеціальна держслужба

Переселенцями зі Сходу займатиметься спеціальна держслужба

Питаннями переселенців зі Сходу України та АР Крим займатиметься спеціальна державна служба. Уряд прийняв рішення про її створення.

Урядом прийнято рішення про утворення державної служби, яка займатиметься питаннями тимчасово переміщених осіб зі Сходу України та АР Крим.  Про це заявив Віце-прем`єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, - інформують у прес-службі відомства.

За його словами, наразі рішення щодо створення служби опрацьовується Міністерством юстиції.

«Уряд прийняв рішення утворити державний  виконавчий орган, який координуватиме діяльність усіх відомств та штабів, міжнародних організацій, об`єднань волонтерів, які працюють над вирішенням питань щодо тимчасово переміщених осіб. Державі необхідно мати орган, який спрямовуватиме дії усіх учасників процесу. Такі державні координаційні органи створювали країни, які мали подібну до України ситуацію», – сказав Володимир Гройсман.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з району проведення Антитерористичної операції в інші регіони переселено 39 тис. чоловік, щодня число біженців в середньому становить 1,2 тис. осіб. Для їхнього поселення підготовлено 4,5 тис. об'єктів, де можна розмістити 61 тис. осіб.

 
Коментарі (0)