ГоловнаНовини ЖКГПодіїПерестали працювати податкові пільги на ввезення генераторів та Starlink

Перестали працювати податкові пільги на ввезення генераторів та Starlink

Тепер при ввезенні Starlink, електрогенераторів, а також окремих видів трансформаторів, інверторів та акумуляторів потрібно сплачувати податок на додану вартість (ПДВ) та ввізне мито.
З початком травня перестали працювати податкові пільги на ввезення генераторів та Starlink, про це повідомила пресслужба Держмитслужби. 
 
«Таким чином, з 1 травня знову нараховуватиметься ПДВ та ввізне мито для таких товарів: електрогенераторні установки та частини до них; окремі трансформатори, їх частини, інвертори; окремі акумулятори, включаючи сепаратори для них; системи для забезпечення супутникового доступу до інтернету (Starlink). Крім цього, під оподаткування підпадають товари, які безоплатно надаються Енергетичним співтовариством як допомога для відновлення та ремонту інфраструктури електроенергетичних підприємств», - йдеться у повідомленні.
 

Нагадаємо, мита та ПДВ при ввезенні генераторів, Starlink та іншого обладнання для енергетики було скасовано Верховною Радою у грудні минулого року. На початку квітня парламент звільнив від ПДВ товари оборонного значення. 

 
Коментарі (0)