ГоловнаНовини ЖКГТранспортПеревезення житомирських пільговиків стало клопотом прокуратури

Перевезення житомирських пільговиків стало клопотом прокуратури

Відмова від перевезення пільговиків у години пік є порушенням чинного законодавства.

На цьомі наголошує у своєму повідомленні прокуратура м. Житомира.

Як повідомили «У.К.» у прес-службі прокуратури Житомирської  області, питання своєчасної виплати заробітної плати працівникам КП «ЖТТУ» взято на контроль та розпочато відповідну перевірку усіх обставин.

Нещодавно місцеві інтернет-видання висвітлили позицію заступника міського голови м. Житомира, який вважає, що одним із способів вирішення проблеми погашення заборгованості працівникам трамвайно-тролейбусного управління є відмова від перевезення пільговиків у години пік.

«У зв’язку з цим, вважаємо за необхідне застерегти місцеву владу від такого кроку, який є порушенням чинного законодавства», - зазначається у повідомленні.

Окрім цього, працівники Генпрокуратури наголошують, що згідно постанови Кабінету Міністрів України № 354 від 17.05.1993 «Про безоплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування», пенсіонери за віком на міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах мають право на безплатний проїзд. Також, окремими Законами України визначено додаткові пільгові категорії громадян, яким надається безоплатний проїзд.

Отже, позбавлення певних категорій громадян пільг та компенсацій дискримінує непрацездатних, спричиняє суттєве обмеження прав особи, звуження їх змісту та обсягу, повагу до яких закріплено на конституційному рівні.

Питання своєчасної виплати заробітної плати працівникам КП «ЖТТУ» прокуратурою міста взято на контроль та розпочато відповідну перевірку в порядку нагляду за додержанням та застосуванням законів.

Як повідомляла «У.К.», на початку грудня минулого року водії і обслуговуючий персонал житомирського електротранспорту загрожували міській владі страйком через те,  що з липня отримували тільки по 300 грн щомісяця, а загальний розмір боргу по зарплаті на той момент досяг 7 млн грн.

 
Коментарі (0)