ГоловнаНовини ЖКГТранспортПеревізників пропонують штрафувати за російський шансон

Перевізників пропонують штрафувати за російський шансон

Насущна необхідність захисту пасажирів громадського транспорту від акустичного насильства - трансляції нав'язливих звуків проти волі слухача

До Верховної Ради України надійшов законопроект № 3049 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за застосування акустичного насильства при наданні послуг перевезення пасажирів».

Пояснювальна записка до законопроекту зазначає, що насущна необхідність захисту пасажирів громадського транспорту від акустичного насильства - трансляції нав'язливих звуків проти волі слухача.

Йдеться про те, що останнім часом поширилася практика трансляції в салонах громадського транспорту музики, фільмів, радіопрограм і тому подібного, що створює певний дискомфорт для пасажирів.

Особливо гостро постає ця проблема в пасажирських автобусах міжміського і міжнародного призначення, оскільки час, що проводиться пасажиром в дорозі, може становити від декількох годин до декількох днів.

Законопроект розроблений з метою забезпечення захисту прав людини, поліпшення якості та безпеки обслуговування в транспорті.

Так, законопроектом пропонується штрафувати перевізників за відмову пасажиру у припиненні відтворення звуку аудіовізуального твору чи будь-яких інших звуків в транспортному засобі загального користування, якщо таке відтворення не пов'язане із здійсненням таким засобом регулярних перевезень пасажирів або забезпеченням їх безпеки.

 

 
Коментарі (0)