ГоловнаКоментаріТранспортПерспективи столичної підземки

Перспективи столичної підземки

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов в ефірі радіо «Ера» розповів про перспективи розбудови столичного метрополітену

Станцію метрополітену «Теремки» буде здано в експлуатацію у поточному році. За словами голови КМДА її буде відкрито до Дня міста.

Нагадаємо, що на будівництво першої ділянки лінії метрополітену на якій розташована майбутня станція необхідно 6,9 млрд грн, другої – 4,2 млрд грн. Однак дотація держбюджету становить менше 2% від необхідної суми, а саме 220 млн грн.

Посадовець також повідомив,  що наразі готується проектна документація щодо вирішення питання з будівництва лінії метрополітену в напрямку мікрорайону «Виноградарь». За його словами у даному напрямку планується збудувати близько трьох станцій.

Також Олександр Попов розповів, щодо відновлення будівництва давно законсервованої станції метрополітену «Львівська брама».

Читайте також: Уріз міськбюджету не завада забудові Київського метрополітену

«Ми плануємо збудувати станцію, яка вже давно назріла і про неї багато говорять – «Львівська брама». Таким чином різні гілки метрополітену отримають перспективу для розвитку і ресурси, які будуть задіяні – безпрецедентні. Це мільярди доларів», - зазначив голова КМДА.

Нагадаємо, нещодавно Олександр Попов висловив впевненість, що будівництво станції «Львівська брама» розпочнеться вже у поточному році. Для  проведення робіт і введення в експлуатацію даної станції  метро необхідно 150 млн грн. Запрацювати вона повина, за словами посадовця, через два роки.

На сам кінець голова КМДА, зазначив, що у пошуках фінансування даних проектів міська влада використовує не лише традиційні підходи, а й нові.

За матеріалами: УНН

 
Коментарі (0)