ГоловнаВибір редакціїЖитлоПервинне житло розходиться, як пиріжки

Первинне житло розходиться, як пиріжки

В Україні найбільш популярними серед населення залишаються квартири на первинному ринку. Доходи українців стабільно незначні, тому житло вартістю понад 100 тис. дол. розглядаються рідко.

Найбільш затребуваний сегмент на ринку нерухомості - це квартири до 100 тисяч доларів. Про це заявила президент Ліги експертів України Світлана Бовсуновська в ефірі радіостанції «Голос Столиці», - повідомляє «ГолосUA».

За її словами, найбільш затребуваний сегмент на ринку нерухомості не зміниться в порівнянні з минулим роком - це квартири до 100 тисяч доларів. У новобудові це двокімнатна, а на вторинному ринку - трикімнатна квартира.

«Ситуація навряд чи зміниться в цьому році, тому що грошей у населення стає все менше. Це і є причина такого вузького, обмеженого сегмента за грошовим еквівалентом і за метражем (до 70 квадратних метрів)», - сказала експерт.

На її думку, середній клас в Україні становить до 5% населення.

«Саме ці люди можуть періодично міняти житло, але їх занадто мало для такої країни як Україна. Попит на квартири підриває економічна ситуація і відсутність оптимістичних очікувань на найближчі роки», - сказала Світлана Бовсуновська.

Читайте також: Ринок нерухомості не підлягає відновленню

Також експерт зазначила, що в порівнянні з першим півріччям минулого року кількість операцій з нерухомістю зменшилася на 7%.

«Але якщо кількість продажів падає, зниження вартості одного квадратного метра на вторинному ринку цілком можливе», - сказала вона.

А на первинному ринку, підкреслила Світлана Бовсуновська, квартири розбирають, як пиріжки.

«Тому що це краще житло, нове житло, і його мало. Ми говоримо про сегмент на прикладі Києва. У регіонах же взагалі нічого не будується, окрім Одеси, Донецька, Харкова, Львова - буквально кілька міст можна назвати», - підсумувала вона.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на первинному ринку столичної нерухомості спостерігається збільшення кількості новобудов. Протягом року їхнє число сягнуло понад 140 об'єктів.

 
Коментарі (0)