ГоловнаНовини ЖКГПодіїПФУ перераховує пенсії у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму

ПФУ перераховує пенсії у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму

Пенсійний фонд України здійснює перерахунок пенсій у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму. З 1 грудня 2019 року збільшилася мінімальна і максимальна пенсії
Пенсійний фонд України здійснює перерахунок пенсій у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму. З 1 грудня 2019 року збільшилася мінімальна і максимальна пенсії, про це повідомляє пресслужба ПФУ.
 
Мінімальна пенсія для тих, хто втратив працездатність, збільшиться з 1564 гривень до 1638 гривень. При цьому розмір максимальної пенсії виросте на 740 гривень і досягне 16380 гривень.
 
Мінімальна пенсія для шахтарів збільшиться на 22 гривні, мінімальна пенсія у разі втрати годувальника, який був військовослужбовцем, виросте на 146 гривень, мінімальні пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій збільшаться від 122 до 210 гривень, мінімальні виплати людям, які отримали інвалідність після ліквідації аварії на ЧАЕС, виростуть від 166 до 210 гривень.
 
Передбачено підвищення виплат українцям, які стали жертвами нацистських переслідувань. Для цієї категорії людей пенсії збільшаться від 22 до 37 гривень. При цьому перерахунок пенсій буде проходити в автоматичному режимі.
 
Також є категорії громадян, для яких підвищення виплат не передбачено. Це стосується тих, у кого пенсії не залежать від прожиткового мінімуму.

Йдеться про основні розмірі пенсії, підвищення до пенсій дітям війни; надбавки реабілітованим та членам їх сімей, які примусово переселені; додаткова пенсія за шкоду потерпілим від аварії на ЧАЕС; надбавка на догляд тощо.  

 
Коментарі (0)