ГоловнаНовини ЖКГПодіїПФУ почав процес виплати лютневих пенсій

ПФУ почав процес виплати лютневих пенсій

Пенсійний фонд України сьогодні розпочав фінансування пенсій лютого, власне виплата пенсій розпочнеться 4 лютого. Про це повідомила пресслужба ПФУ.
Пенсійний фонд України сьогодні розпочав фінансування пенсій лютого, власне виплата пенсій  розпочнеться 4 лютого. Про це повідомила пресслужба ПФУ.
 
"2 лютого 2021 року Пенсійний фонд України, згідно із затвердженим графіком, розпочав фінансування пенсій лютого. Виплата пенсій лютого 2021 року розпочнеться 4 лютого 2021 року", - йдеться у повідомленні.
 
На пенсійні виплати сьогодні спрямовано 0,7 млрд грн. 
 
Виплату пенсій буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату виплати в установленому порядку, запевнили у ПФУ.
 
Дефіцит Пенсійного фонду у 2020 році перевищив 13 млрд грн.
 
Позики на покриття касових розривів (тимчасового браку коштів на фінансування витрат) ПФУ надають з Єдиного казначейського рахунку. І, за даними Держказначейства, на 1 січня 2021 року борг Пенсійного фонду перед ним сягав 62,08 млрд грн, з яких майже 14,03 млрд грн - за позиками 2020 року, тоді як на початок минулого року загальний борг становив 49,2 млрд грн.
 
У бюджетному комітеті ВР зазначали, що фінансовий стан Пенсійного фонду у 2020 році значно погіршився та продовжує збільшуватися його залежність від ресурсів державного бюджету та позик за рахунок ЄКР.
 

Нагадаємо, уряд запропонував у фінальній версії Бюджету-2021 зменшити видатки на трансферт Пенсійного фонду на 8,5 млрд грн. У бюджетному комітеті на це зауважували, що "пропозиція уряду вбачається недостатньо аргументованою,.. а в 2021 році ймовірно виникне необхідність збільшувати видатки державного бюджету для Пенсійного фонду". 

 
Коментарі (0)