ГоловнаНовини ЖКГПодіїПФУ пояснив, коли час на інвалідності не включають до страхового стажу

ПФУ пояснив, коли час на інвалідності не включають до страхового стажу

Час перебування на інвалідності у зв'язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням після 1 січня 2004 року зараховується лише до стажу, що дає право на призначення пенсії на пільгових умовах
В українському пенсійному законодавстві є кілька нюансів, пов'язаних із датою 1 січня 2004 року. Зокрема, якщо людина навчалася на стаціонарі у вузі до цієї дати, то час зарахують до страхового стажу, важливого при виході на заслужений відпочинок.
 
Є подібні моменти, пов'язані з перебуванням на інвалідності у зв'язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням.
 
Так, якщо це відбувалося до 1 січня 2004 року, час перебування на інвалідності, пов'язаної з роботою людини, зараховується як страховий стаж, так і стаж, що дає право на пільгову пенсію (якщо нещасний випадок стався під час роботи в шкідливих умовах або внаслідок профзахворювання ).
 
А час перебування на інвалідності у зв'язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням після 1 січня 2004 року зараховується лише до стажу, що дає право на призначення пенсії на пільгових умовах та у пільгових розмірах (якщо нещасний випадок стався під час роботи у шкідливих умовах чи внаслідок профзахворювання).
 

До страхового стажу, з урахуванням якого визначається розмір пенсії, цей період не зараховується. 

 
Коментарі (0)