ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПФУ роз'яснив, як вважають страховий стаж для жінок у декреті

ПФУ роз'яснив, як вважають страховий стаж для жінок у декреті

У страховий стаж жінки зараховується час догляду за малолітніми дітьми, але не довше ніж до досягнення кожною дитиною 3-річного віку
У страховий стаж жінки зараховується час догляду за малолітніми дітьми, але не довше ніж до досягнення кожною дитиною 3-річного віку, повідомляє пресслужба Пенсійного Фонду України.
 
Якщо працююча жінка була в декреті до 01.01.2005, стаж зараховується за даними трудової книжки, а непрацюючою – на підставі свідоцтва про народження дитини та документів про те, що до досягнення дитиною трирічного віку мати не працювала.
 
Починаючи з 01.01.2005 період догляду за дитиною зараховується до страхового стажу за умови, що вона отримувала допомогу з догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Відомості про цей період зараховуються за даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.
 

Через зміни у законодавстві з 1 жовтня 2017 року було перераховано всі пенсії, призначені до цієї дати. При цьому перерахунок було здійснено із застосуванням нової середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, обчисленої як середній показник за 2014-й, 2015-й, 2016-й роки, та величини оцінки одного року страхового стажу в розмірі 1%. 

 
Коментарі (0)