ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВ Україні спростували заяви РФ про зношеність ГТС

В Україні спростували заяви РФ про зношеність ГТС

У «Нафтогазі» не згодні зі словами російських колег щодо зношеності український газопроводів. Більш того, очільник НАКу заявив, що аварійність російської ГТС майже у 8 разів вища за українську.

Кількість великих аварій на 1 тис. км. газотранспортної системи в Російській Федерації в 7,77 раза перевищує аналогічний показник в Україні. Про це заявив очільник НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв. Відповідну інформацію голова підприємства розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Кількість великих аварій на 1 тисячу кілометрів магістралей на території Російської Федерації у 7,77 разів більше, ніж в Україні. Це щодо надійності та професіоналізму. Дивно, що наші колеги забувають, хто саме збудував всю ГТС СРСР», – написав пан Коболєв.

 

Графік зі сторінки Андрія Коболєва на Facebook
 
Раніше заступник Міністра енергетики і вугільної промисловості Вадим Уліда заявив, що українська газотранспортна система проектувалася і будувалася за часів Радянського Союзу з урахуванням ймовірної війни, зокрема ядерної, тому зруйнувати систему практично неможливо
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в «Газпромі» відстоюють теорію зношеності трубопроводу і запевняють, що українську ГТС чекають вибухи.
 
Коментарі (0)