ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняПитання про постачання води в Авдіївку досі відкрите

Питання про постачання води в Авдіївку досі відкрите

Питання про завершення відновлювальних робіт із забезпечення Авдіївки водою залишається відкритим.
Українська сторона СЦКК отримала від Росії гарантію на режим тиші, ремонтні роботи за участю ДСНС України і ОБСЄ триватимуть 6 і 7 червня. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій вчора у Twitter.

“СЦКК: від РФ отримано гарантію на режим тиші. Ремонтні роботи проводитимуться 6 і 7 червня. До розмінування долучиться ДСНС, працюватиме ОБСЄ,” — сказано у повідомленні. 

За словами голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського зараз питну і технічну воду в Авдіївку доставляють представники Держслужби з надзвичайних ситуацій та місцевого комунального підприємства.

«Але ситуація загрозлива: представники української сторони СЦКК отримали лише попередню обіцянку від протилежної сторони завтра допустити ремонтні бригади до пошкоджених об'єктів. Тож питання коли відновні роботи завершаться – відкрите», - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

При цьому П.Жебрівський наголосив, що без води Авдіївку не залишать. «Буде потреба - залучимо додаткові сили», - запевнив він.

Як повідомлялося, зупинка Донецької фільтрувальної станції (ДФС), що сталася в суботу ввечері через мінометний обстріл бойовиків і порив високовольтної лінії електропередач на непідконтрольній владі України території, а також відсутність гарантій безпеки для ремонтної бригади енергетиків призвела до припинення водопостачання 22 тис. жителів Авдіївки та 1,5 тис. жителів двох прилеглих сіл. 

 
Коментарі (0)