ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПитання реверсу газу може перейти в арбітраж

Питання реверсу газу може перейти в арбітраж

Росія залишає за собою право на обговорення питання реверсу газу з Європи в Україну і звернення у різноманітні арбітражні інстанції.

Росія не виключає можливості арбітражного вирішення проблеми у разі налагодження реверсного постачання газу з Європи в Україну. Про це заявив Міністр енергетики Росії Олександр Новак, - повідомляє «Укрінформ».

«Пропозиції, які звучать щодо реверсних поставок, вимагають дуже серйозного законодавчого вивчення, і тут питання може стояти у незаконності цієї операції, незаконності відбору і, відповідно, транзиту російського газу. Якщо якісь контракти (України із західними компаніями. - ред.) реалізовуватимуться, ми будемо уважно стежити за цим і залишаємо за собою право, зокрема, обговорювати це питання і звертатися у різноманітні арбітражні інстанції»,- заявив пан Новак.

Нагадаємо, наприкінці квітня Україна підписала зі Словаччиною Меморандум про співпрацю в енергетичній сфері, який передбачає реверсні поставки природного газу в обсязі 8 мільярдів кубометрів на рік.

Раніше Словаччина зволікала з вирішенням питання щодо реверсу газу в Україну, мотивуючи, що словацький уряд готовий забезпечити такі поставки, але перевіряє, чи не порушить це їхню угоду з «Газпромом».

 
Коментарі (0)