ГоловнаНовини ЖКГТранспортПитання кримського транспортного переходу зрушило з місця

Питання кримського транспортного переходу зрушило з місця

Україна затвердила угоду про співдію з Росією у питанні організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

Україна затвердила Угоду з урядом Росії про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, - повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

За його словами, в документі передбачено, що сторони в 2014 році після проведення інженерно-геологічних досліджень спільно розроблять техніко-економічне обґрунтування. У ньому будуть проаналізовані існуючі та прораховані перспективні потоки вантажів і пасажирів, визначені майбутній тип транспортного переходу (тунель або міст), варіанти проектування і будівництва. На підставі цього документа буде розглядатися рішення про перспективи будівництва транспортного переходу.

Координувати роботу буде Мінінфраструктури України та Мінтрансу РФ. Безпосередню реалізацію проекту буде забезпечувати Державне агентство автомобільних доріг України та Федеральне дорожнє агентство Російської Федерації.

Нагадаємо, 17 грудня 2013 року Кабмін України та уряд Росії домовилися про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

Раніше повідомлялося про декілька варіантів будівництва транспортного переходу над Керченською протокою. Перший - тільки автомобільний міст. Другий - до автостради додасться залізнична магістраль, третій передбачає ще і газопровід. Четвертий варіант включає все перераховане вище плюс прокладку високовольтної електромережі.

 
Коментарі (0)