ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГІ.Плачков:"Центрів ухвалення рішень дуже багато, але немає центру відповідальності"

І.Плачков:"Центрів ухвалення рішень дуже багато, але немає центру відповідальності"

Центрів ухвалення рішень в Україні дуже багато, але немає центру відповідальності, – ексміністр щодо передачі до місцевої влади питання тарифоутворення
Для досягнення стабілізації ситуації з ціноутворення та з фінансового стану підприємств паливно-енергетичного комплексу й теплокомуненерго, необхідно, щоб виконавчі органи влади, тобто Уряд, координував цю роботу.
 
Про це в ефірі програми "Деталі дня" розповів колишній міністр палива та енергетики України, Іван Плачков.
 
Коментуючи політику щодо передачі до місцевої влади питання тарифоутворення, зауважив, що таке роблять вже не вперше.
 
"То ми передавали на місця і казали, що місцеві органи влади не несуть відповідальність, вони формують низькі тарифи, вони не забезпечують собівартість... У нашій країні сьогодні для того, щоб ми стабілізували ситуацію і щодо ціноутворення, і щодо фінансового стану підприємств паливно-енергетичного комплексу і теплокомуненерго, необхідно, щоб виконавчі органи влади, тобто уряд координував цю роботу. На сьогодні уряд не координує, бо сьогодні одні компанії підпорядковані ФДМУ, деякі – Мінфіну, Мінекономіки і так далі. Абсолютний повний хаос, і тому потрібно, щоб перший віцепрем'єр, який буде займатися цими питаннями, який буде координувати, визначати політику, у тому числі, цінову і з точки зору надійності роботи цих компаній. На жаль, на сьогодні цього немає", – сказав колишній міністр.
 

Іван Плачков резюмував: "Ви знаєте, що у нас сталося? Центрів ухвалення рішень дуже багато, але немає центру відповідальності" 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
13 Листопада 2020 p. 21:21
Для пересічної сім"ї з 4-ох осіб , які мешкають у малогабаритній квартирі, щомісячна плата за воду холодну і гарячу) становить приблизно 2000 грн.(!)--------------------------Для порівняння: плата за газ - 100 грн.; плата за електроенергію - 250 грн.; плата за опалення - 1000 грн.; тобто, плата за воду є найбільшою.