ГоловнаНовини ЖКГБудівництво«Планету-буд» можуть залишити без роботи

«Планету-буд» можуть залишити без роботи

На колегії територіального управління Держгірпромнагляду України у Київській області та м. Києві розглянуто питання про анулювання дозволу у ТОВ «БМК «Планета-буд».

Будівельна компанія «Планета-буд», що веде активну діяльність у столиці, ризикує втратити дозвіл на роботи через недотримання правил техніки безпеки на своїх об’єктах.

Про це повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду.

Як зазначено у повідомленні, на колегії територіального управління Держгірпромнагляду України у Київській області та м. Києві розглянуто питання про анулювання дозволу у ТОВ «БМК «Планета-буд».

Начальник державної інспекції нагляду у будівництві Володимир Пархоменко проаналізував матеріали позапланової  перевірки об’єкта, де стався  смертельний випадок з електромонтером ТОВ «БМК «Планета-буд», а саме – на реконструкції  комплексу споруд Центрального державного архіву України по вул. Солом’янській, 24 м. Києва.

Під час перевірки виявлено низку порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці, зокрема: небезпечна зона навколо будівлі, робочі місця, та місця перепаду по висоті не огороджені належним чином. У небезпечній зоні складуються матеріали та існує прохід для працівників. На змонтованих сходових маршах немає огородження. Отвори в перекриттях, до яких можливий  доступ працівників, не накрито суцільним настилом та не огороджено.

Окрім цього, ведення робіт на будівельному майданчику не відповідає проекту. З порушенням вимог стандартів, технологічних карт складується щитова технологічна опалубка. Щити опалубки не зафіксовано, що може призвести до їх падіння. Переносні драбини не випробувані. На балонах з газом немає запобіжних ковпаків  та заглушок на  штуцерах. Також не позначено обмежувальні зони переміщення кранів.

Через виявлені порушення  заборонено будівельно-монтажні роботи, зупинено експлуатацію двох баштових вантажопідіймальних кранів на об’єкті.   

За результатами перевірки до адміністративної відповідальності притягнуто  директора Ольгу Синягіну та начальника дільниці Андрія Авдієнка.

З огляду на зазначене та взявши до уваги виступ Ольги Синягіної, колегія вирішила попередити директора ТОВ «БМК «Планета-буд», що у разі виявлення у подальшому  порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці, дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки буде анульовано.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)