ГоловнаКиївські будніОпалювальний сезон 2024-2025Платіжки в столиці за тепло та гарячу воду в січні зростуть вдвічі при незмінних тарифах

Платіжки в столиці за тепло та гарячу воду в січні зростуть вдвічі при незмінних тарифах

У січні середньозважений тариф на послугу централізованого опалення в будинках, що оснащені будинковими приладами обліку тепла, у Києві сягнув 33 грн/кв. м, зрісши за місяць
У січні середньозважений тариф на послугу централізованого опалення в будинках, що оснащені будинковими приладами обліку тепла, у Києві сягнув 33 грн/кв. м, зрісши за місяць, про це повідомила пресслужба Київської міськдержадміністрації.
 
"У січні середньозважений тариф на послугу централізованого опалення в будинках, що оснащені будинковими приладами обліку тепла склала 33 грн/кв. м. У будинках, де проведені енергоефективні заходи, ціна опалення в січні склала в середньому 23 грн/кв. м", - говориться у повідомлені.
 
Після отримання платіжок за опалення в грудні в соцмережах з’явилось кілька прикладів платіжок з аномально високими нарахуваннями за тепло - 10-17 тисяч.
 
У Київтеплоенерго вказували, що перевірили наведені приклади, і це була правда, не фейк. У компанії зазначали, що "середньозважена вартість опалення 1 кв. м. в будинках з лічильниками становила 32,74 грн при незмінному тарифі". "Ми розібралися в кожному випадку. Виявилось, усі платіжки-"аномалії" стосувались лише мешканців новобудов, де частина квартир оснащена індивідуальними приладами обліку, частина — ні", - вказали у компанії.
 

Там додали, що у січні 2021 року київські будинки спожили на 10% більше теплоенергії, ніж в грудні. Головна причина — зниження середньомісячної температури повітря. Відповідно, вартість опалення 1 кв.м квартири в столиці зросла в середньому на 5 грн порівняно з минулим місяцем. 

 
Коментарі (0)