ГоловнаКиївські будніФінансування ЖКГПлатіжки за опалення «Київтеплоенерго» подорожчали

Платіжки за опалення «Київтеплоенерго» подорожчали

КП "Київтеплоенерго" називають серед причин зростання нарахувань в платіжках за опалення в січні 2020 року понад низьку температуру повітря, а також більш тривалий період між зняттям показників теплових лічильників

КП "Київтеплоенерго" називають серед причин зростання нарахувань в платіжках за опалення в січні 2020 року понад низьку температуру повітря, а також більш тривалий період між зняттям показників теплових лічильників.

Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства.

"При нарахуваннях за тепло враховується середньомісячна температура, певна Укргідрометцентр. Зокрема, середньомісячна температура в січні 2020 року на 2 градуси нижче, ніж в грудні 2019 року. Відповідно збільшилися обсяги споживання тепла будівлями, і це вплинуло на суми в платіжках", - сказано в повідомленні.

Крім того, в компанії нагадали, що завдяки зниженню цін на газ вартість 1 Гкал тепла на січень 2020 року встановлено на рівні 1356,62 грн / Гкал, що на 18% нижче базового тарифу. Однак в грудні 2019 року тариф на опалення був знижений ще більше - на 22%.

У "Київтеплоенерго" також пояснили, що нарахування за опалення проводять за показаннями будинкових лічильників, які підприємство фіксує в останню декаду кожного місяця (з 20-го числа до останнього дня місяця).

"Від того, коли були зафіксовані показання лічильника, також залежить нарахування, яке відображено в платіжці клієнта. Наприклад, в грудні 2019 року показання були зафіксовані станом на 23 число, а в січні 2020года - станом на 28. Таким чином, в розрахунок береться не календарний місяць, а кількість днів від і до фіксації показань лічильників в обох місцях. Втім, за результатами опалювального сезону загальна сума нарахувань залишається такою ж ", - заявляють в компанії.

Як повідомлялося, вартість опалення і гарячої води в Києві за січень виросте, в порівнянні з попереднім місяцем.

Після перерахунку в січні "Київтеплоенерго" встановило вартість 1 Гкал теплової енергії для будинків з лічильниками на рівні 1356,62 грн / Гкал замість встановленої тарифом вартості 1654,41 грн / Гкал. Для будинків без лічильників вартість опалення 1 кв. м складе 29,93 грн / кв. м при нормативному тарифі 38,5 грн / кв. м. Вартість 1 кубометра гарячої води також зменшиться приблизно на 16 грн до близько 74,5 грн.

За грудень 2019 року комунальне підприємство "Київтеплоенерго" з урахуванням падіння цін на газ знизило нарахування за тепло і гарячу воду на 20-22%, в порівнянні з встановленим тарифом.

Таким чином, тариф на гарячу воду в грудні становив 72,43 грн за кубометр, на опалення - 1290 грн за Гкал. 

 
Коментарі (0)