ГоловнаНовини ЖКГТранспортПільговики заганяють «Укрзалізницю» у збитки

Пільговики заганяють «Укрзалізницю» у збитки

Українські залізниці недоотримали компенсації за перевезення пільговиків. Впродовж 9 місяців заборгованість сягнула понад 300 млн грн. Найбільше недоотримала коштів Південно-Західна залізниця.

«Укрзалізниця» недоотримала більше 300 млн грн компенсацій за перевезення пільгових категорій пасажирів. Про це повідомляє прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту.

«На сьогодні рівень розрахунків із залізницями за пільговиків вкрай низький. За 9 місяців поточного року «Укрзалізниця» недоотримала більше 300 млн грн компенсацій за перевезення пільгових категорій пасажирів у дальньому та приміському сполученні» - йдеться у повідомленні.

Зокрема, уточнюється, що заборгованість облдержадміністрацій складає 168,2 млн грн (компенсовано 40,2% від необхідної суми), Міністерство освіти і науки України за проїзд студентів заборгувало 100,7 млн грн (компенсовано лише 15,6%), за проїзд дітей від 6 до 14 років залізниці взагалі не отримали жодних компенсацій – сума несплачених коштів складає 31,2 млн грн.

Найбільше коштів за результатами 9 місяців поточного року недоотримала Південно-Західна залізниця – 113,6 млн грн, яка перевезла пільговиків на суму понад 141,9 млн грн (компенсовано лише 19,9% від фактичного обсягу перевезень).

Південна залізниця очікує на повернення 54,5 млн грн (компенсовано 27,9%); Львівська залізниця перевезла пасажирів пільгових категорій на 82,9 млн грн – недоотримала 53,3 млн грн (компенсовано 35,7%); Придніпровська надала послуг на 61,7 млн грн (компенсовано 39,9%). Рівень розрахунків із Одеською залізницею становить 39,9%, хоча пільговиків перевезено на 42,3 млн грн.

Найбільший процент компенсацій у Донецької залізниці – 42,1%, яка перевезла пільговиків на 27,8 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, загалом за 9 місяців поточного року збитки «Укрзалізниці» від пасажирських перевезень у дальньому та приміському сполученнях  сягнули близько 6,1 млрд грн.

 
Коментарі (0)