ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійПоблизу станцій Київського метро та з підземки зникнуть МАФи

Поблизу станцій Київського метро та з підземки зникнуть МАФи

У столиці будуть терміново демонтовані МАФи біля входів у метро та у підземних переходах. Відповідне рішення прийняла столична влада днями.

Столична влада прийняла рішення про терміновий демонтаж малих архітектурних форм та об’єктів пересувної торгівлі, встановлених з порушенням вимог відповідних нормативних актів на станціях, у підземних переходах, та встановлених у радіусі 20 метрів від входів та виходів зі станцій Київського метрополітену. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

«У зв’язку із розвитком мережі метрополітену та зростанням обсягів пасажироперевезень, який на сьогодні становить близько 1,5 млн пасажирів на добу, у столиці постає гостра необхідність у вжитті додаткових заходів щодо забезпечення безпеки пасажирів» - пояснили рішення у відомстві.

А також підкреслили, що МАФи та інші об’єкти торгівлі, встановлені у підземних переходах та поблизу виходів зі станцій метрополітену суттєво впливають на рух і безпеку пасажирів, заважають під’їзду до станцій спецавтотранспорту та ускладнюють організацію виконання мобілізаційних заходів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, боротьбу з незаконно розміщеними МАФами столична влада розпочала відразу з початку року. У травні з цього приводу мали змогу висловитися і самі кияни. На різних станціях Київського метрополітену проходило відповідне опитування.

 
Коментарі (0)