ГоловнаПублікаціїОпалювальний сезон 2023-2024Початок опалювального сезону: у переліку критичних боржників залишаються ще 36 тепловиків

Початок опалювального сезону: у переліку критичних боржників залишаються ще 36 тепловиків

Наразі у переліку критичних боржників залишаються ще 36 підприємств теплокомуненерго (ТКЕ), що обслуговують мешканців 23 населених пунктів.
Вже 99% міст та селищ України, розпочала опалювальний сезон: виробники тепла, що обслуговують жителів цих населених пунктів, погасили критичні борги та можуть подавати тепло в оселі, про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз Україна".
 
Наразі у переліку критичних боржників залишаються ще 36 підприємств теплокомуненерго (ТКЕ), що обслуговують мешканців 23 населених пунктів. 
 
Критичні борги досі залишаються у виробників тепла в Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Київській, Луганській, Одеській, Полтавській, Харківській, Херсонській та Чернівецькій областях. Про це свідчать оперативні дані НАК «Нафтогаз України» (далі — Компанія) про підприємства, які не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО).
 
Щоб убезпечити своїх клієнтів та вчасно увійти в опалювальний сезон, виробники теплової енергії мають виконувати обов’язкові умови щодо розрахунків для постачання газу в рамках ПСО.
 
Необхідна мінімальна сума (за оперативними даними) для виплат за кожною із цих умов для підприємств-боржників наведена у таблиці нижче.
 
Підприємства теплоенергетики щодо яких існують ризики зриву опалювального періоду 2020/21 років внаслідок невиконання умов розрахунків, передбачених Положенням про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2018 № 867
 
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
09 Листопада 2020 p. 21:06
Ці всі єврореконструкції - постачальники тепла дуже хитрошахраїсті: вони зараз за опалення нараховують по нормі, а за гарячу воду - по будинковому лічильнику. А мало би бути навпаки: за опалення - по будинковому лічильнику, а за гарячу воду - по нормі.