ГоловнаКиївські будніОпалювальний сезон 2023-2024Початок опалювального сезону в соціальних установах столиці відкладається

Початок опалювального сезону в соціальних установах столиці відкладається

Через неврегульованою ціни на газ початок опалювального сезону в багатьох соціальних установах Києва відкладається.
Через неврегульованою ціни на газ початок опалювального сезону в багатьох соціальних установах Києва відкладається.
 
Дата початку опалювального сезону в багатьох столичних установах соціальної сфери залишається невизначеною. З кінця минулого тижня Київенерго почало підключати до централізованого опалення дитсадки та медичні заклади. На сьогодні тепло отримують 489 дитсадків (93%) і 109 (39%) медичних установ, в тому числі пологових будинків - 12 (75%), стаціонарів - 57 (42%), повідомляє прес-служба компанії.

Цього року початок опалювального сезону для установ соціальної сфери ускладнюється різницею закупівельної і передбаченої в тарифі ціни газу. Так, НАК «Нафтогаз України» продає ПАТ «Київенерго» природний газ для бюджетних організацій за ціною 7,9 тис. Грн за 1 тис. М³, а в тарифі на виробництво теплоенергії закладено його вартість як 4,94 тис. Грн за 1 тис . м³. При цьому джерело його погашення не передбачений ні в міському, ні в державному бюджетах, відзначили в прес-службі. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
20 Жовтня 2017 p. 23:15
Щодо енергозбереження, то працівники бюджетних установ, часто на протязі усього робочого дня микрохвильовками, електрочайниками та іншими потужними електроприладами спалюють державну електроенергію. Крім того, біля кожної такої держпрацівниці стоїть потужний електрообігрівач. Навіщо те енергозбереження, адже держава розрахується за будь-яку кількість спаленої електроенергії. -----------------------------------------------------А тепер уявіть, що буде, якщо дома у цих держпрацівниць поставлять індивідуальні газові лічильники -- вони за для економії газу і усю їжу для своєї сім"ї будуть готувати на роботі. ---------------------------------------------------------------------------------------Крім того, не зайве зауважити, що працівники держустанов складають переважну більшість зайнятого населення , а також те, що вони не виробляють ні матеріальних речей, ні духовних цінностей. Тобто, їх завищене енергоспоживання не є виправданим.