ГоловнаНовини ЖКГТранспортПочинається реконструкція Шулявського шляхопроводу

Починається реконструкція Шулявського шляхопроводу

Реконструкцію реально виконати за 17 місяців, на неї треба близько 811 млн грн, враховуючи компенсацію за знесення цеху № 5.
Шулявський шляхопровід у зв’язку із реконструкцією почнуть частково перекривати найближчими днями, це повідомили в прес-службі КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд».
 
«Реконструкція об’єкту має бути виконана, незважаючи на суперечки довкола неї, а заплановані роботи потрібно розпочати вчасно, аби забезпечити безпеку киян та гостей міста» - говориться в повідомлені.
 
Реконструкцію реально виконати за 17 місяців, на неї треба близько 811 млн грн, враховуючи компенсацію за знесення цеху № 5. 
 
Першу чергу намагатимуться закінчити вже до кінця цього року. Передбачених проектом на першу чергу коштів – 380 млн грн – має вистачити, аби розпочати роботи із заміни шляхопроводу з його розширенням до шести смуг і відновити рух цією ділянкою.
 
Другий етап передбачатиме будівництво ще двох з’їздів.
 
Зараз ведуться переговори між КМДА й Урядом щодо передачі будівлі «Більшовика» у комунальну власність Києва. Також наразі напрацьовані схеми об’їздів на час реконструкції. 
 
Рух зношеним мостом продовжуватиметься до липня, попри незадовільний для експлуатації стан. Відтермінування робіт із реконструкції пов’язане з недобросовісними скаржниками в АМКУ та численними суперечками про різні концепції розв’язки. 
 
Під час останнього засідання профільної комісії до розгляду прийняли одну з версій реконструкції, однак зауваження щодо проекту не були враховані. Також наразі не визначено і виконавців цих робіт.
 
Коментарі (0)