ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПодатківці завершили звірку нерухомості

Податківці завершили звірку нерухомості

Більше 500 тис. громадян провели звірку нерухомості у 2013 році. Згідно із законодавством, окремі власники мають пільгу зі сплати податку на нерухомість.

Звірку нерухомості завершено. Перевірити відповідність своїх даних, зазначених у документах про право власності, до наявної інформації у базі даних Міністерства доходів і зборів, власники могли лише до 31 грудня 2013 року включно. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства. 

Зазначається, що для проведення звірки даних територіальними органами Міндоходів у 2013 році надіслано 684 тис. запрошень власникам житлової нерухомості, з яких 508 тис. громадян таку звірку вже провели. Під час звірки громадяни також могли визначити розміри пільгового майна, а також розрахувати суму податку на нерухомість, яку потрібно буде сплатити за ті метри, на які пільга не поширюється, пояснили фахівці.
 
Згідно із законодавством, власники мають пільгу зі сплати податку на нерухомість, якщо сумарна площа житла не перевищує: для квартир - 120 кв. м, будинків - 250 квм, квартир і будинків - 370 кв. м, зазначили у відомстві.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з 1 січня 2013 року вступила в силу норма Податкового кодексу, згідно з якою житлова нерухомість, яка перебуває у власності як фізичних, так і юридичних осіб (у тому числі і нерезидентів), обкладатиметься податком. Оподатковуватимуться будівлі, які відносяться до житлового фонду, а саме - житлові будинки, прибудови до них, житлові будинки садибного типу, квартири, котеджі та кімнати у багатосімейних квартирах. Податок за 2013 рік власники нерухомості сплачуватимуть у 2014 році.
 
Коментарі (0)