ГоловнаВибір редакціїЖитлоПодаток на нерухомість і тішить, і лякає експертів

Податок на нерухомість і тішить, і лякає експертів

Введення нового податку на нерухомість в Україні спровокувало розвій думок.

Дехто вважає, що введення такого податку буде сприяти розвитку ринку. Зокрема, такої думки дотримується директор Центру досліджень суспільних процесів В'ячеслав Ковтун.

За його словами, в нашій країні люди вкладають кошти у нерухомість і навколо Києва збудована величезна кількість котеджів, які чекають «кращих часів».

«Такого бути не повинно. І такого немає ні в США, ні в Канаді, ні країнах Євросоюзу. Саме тому податок на нерухомість - це правильне рішення», - сказав експерт.

При цьому В'ячеслав Ковтун зазначив, що податок на нерухомість діє в розвинених країнах світу.

«Немає сумнівів, що податок на нерухомість має бути введений і в Україні, оскільки він є частиною загальноєвропейського законодавства», - сказав він.

Підсумовуючи, експерт підкреслив, що громадяни мають сплачувати податок на нерухомість, тому що за будь-які інші активи бізнес платить податки.

Читайте також: Податок на житло: за що заплатять українці?

У той же час існують деякі побоювання. Так, народний депутат Анатолій Кінах зазначає, що Україна набагато бідніша за європейські країни, тому оподаткування нерухомості треба вводити з обережністю.

«Усі ці податки мають бути дуже продуманими», - сказав він.

За словами народного депутата, податок на нерухомість не може знижувати і так низьку платоспроможність громадян України.

При цьому Анатолій Кінах підкреслив, що податок на нерухомість має бути соціально справедливим.

Нагадаємо, з 1 січня поточного року в Україні запроваджене оподаткування квартир площею від 120 кв м і будинків площею від 250 кв м.

За матеріалми golos.ua

 
Коментарі (0)